04-11-05

KREZIP_PukemaRock(Puurs)_17/9/2005

KREZIP heeft er een woelig jaar opzitten. Een nieuwe platenmaatschappij, een nieuwe drummer en nieuwe producers. Wat niet wegneemt dat zij tijd en inspiratie vonden voor hun derde studio-album, What are you waiting for. Vooraleer zij van wal steken voor een BeNeLux-clubtour hadden ze nog even tijd om de Klein-Brabantse gemeente Puurs op haar kop te zetten.

De opener Mine zat vol power en energie, een constante doorheen het optreden. Al snel werd duidelijk dat Krezip live staat als een huis en een zeer volwassen eigen sound heeft ontwikkeld. Er werd al vlug gegrabbeld uit de nieuwe songs: de recente singles Out of my bed en Don’t crush werden al herkenbaar meegezongen, That’ll be me kreeg een jazz-intro mee en Really something dreef op een Placebo-riff. Als een sensuele madonna bespeelde frontvrouw Jacqueline het publiek. Datzelfde publiek dat zich op het ene moment volledig liet gaan op de songs en zich op het andere moment gedroeg als een café-babbel-massa.

Jacqueline nam plaats achter de piano en gooide een emotionele Forget what I said in de menigte. Met karakteristieke, licht overslaande, hese stem gaf ze deze ballad een meerwaarde mee. De rest van de groep kwam terug op het podium om een beukende All unsaid en de ‘oeroude’ In her sun (‘You’re stuuu-pid!’) in te zetten. De Britney Spears-cover Toxic was weliswaar een leuke gimmick maar van een crap-song kan men nu eenmaal geen degelijke versie brengen. Betere covers kiezen is de boodschap.

Dan was het tijd voor het kampvuur-moment van de avond: na een verrassende gitaarintro, bracht Jacqueline samen met Annelies, een ingetogen maar door de festivalgangers fel meegebrulde I would stay. De set werd afgesloten met You can say en een volksmennende oproep om hierop te jumpen. Ondanks eerdere participatie gaf het publiek geen krimp wanneer het om een bisronde ging. Jammer want Krezip verdiende beter.

 

***

 

SETLIST

Mine

Won’t cry

What are you waiting for

Out of my Bed

That’ll be me

Really something

Don’t crush me

Take your time

Forget what I said

All unsaid

In her Sun

Toxic

I would stay

Don’t want you

You can say

00:20 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2005, 3stars, festival |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.