04-11-05

NICKELBACK_'All the right Reasons'

Canada en rockmuziek. Denk aan Neil Young. Denk aan Bryan Adams. Het land is duidelijk (muzikaal) te groot. Toen bijna 10 jaar geleden NICKELBACK het levenslicht zag, kon niemand denken dat deze post-grungers in 2001 de grote muziekpoort gingen binnenstappen met de mega-seller-single ‘How you remind me’. Jammer voor hen werden ze nooit door de die-hard-rockfans als vol aanzien wegens hun radiovriendelijk geluid, hun ongecompliceerde riffs en het feit dat alle nummers op elkaar leken.

Met hun 5de album, ‘All the right Reasons’, zetten ze deze trend gewoon verder. Zo kan de single ‘Photograph’ zonder veel moeite scoren op zowel StuBru als Donna of kan het op de soundtrack van Spiderman 3 worden geplaatst. De aangekondigde creatieve vernieuwing beperkt zich tot het summier gebruik van strijkers, een piano of guest-vocals zoals Billy ‘ZZ Top’ Gibbons. Deze baardmans tokkelt en bromt mee op ‘Follow you Home’ en doet dit laatste truukje over op ‘Rockstar’. Voor de rest pendelt het album inspiratieloos tussen een vettige sound (‘Animals’,‘Side of a Bullet’) en sfeergevoelige klanken (‘Far away’, ‘If everyone cared’).

‘All the right Reasons’ is een typisch Nickelback-album, ééntje zonder verrassingen en zonder uitschieters. Too bad als het ware…

 

***

 

TRACKLIST

1. Follow You Home

2. Fight for All the Wrong Reasons

3.Photograph

4.Animals

5.Savin' Me

6. Far Away

7.Next Contestant

8.Side of a Bullet

9. If Everyone Cared

10.Someone That You're With

11.Rockstar

00:55 Gepost door Fuzztone in CD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2005, 3stars |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.