04-11-05

WOODFACE_‘Good Morning Hope’

Zus Sarah probeert het onder haar eigen naam, broer Gert verkiest de gekende omhelzing van een groep. WOODFACE, genoemd naar een album van Crowded House, heeft zijn eerste ei gelegd. En het moet gezegd zijn: het is een trip doorheen de betere muziekgeschiedenis geworden.

De opener ‘Something to break’ is zowaar een ‘Subterranean Homesick Blues-meets-That’s when I reach for my revolver-song’, waarbij de Foo Fighters om het hoekje komen kijken. ‘Living Stone’ is dan weer op zijn beurt een kick-in-the-ass rocknummer met de blik op oneindig en de versterker op 11. ‘Are you ready to sing?’ drijft dan weer op een Waterboys-piano met hemelse Finn Bros-stemmen.

Vanaf  dan wordt – met uitzondering van ‘Wake up call’ - het gaspedaal losgelaten en komt ‘Good morning Hope’ terecht in de singer-songwriterszone waar o.a. Elliot Smith, Daniel Lanoïs, Luka Bloom maar ook onze eigen Tom Helsen zich bevinden. Het zijn vooral de arrangementen van deze nummers die het onderscheid maken. Zo wordt ‘Forever alive’ gedragen door Sgt.Peppers’ strijkers en krijgt instrumentaaltje ‘Aiko’ een minimalistisch tintje mee.

Kortom, ‘Good Morning Hope’ is een debuut-CD die schatplichtig is aan vele zangers en groepen van de voorbije decennia. Of dit nu een goed of een slecht gegeven is, valt alleen uit te maken wanneer men kijkt naar het eindproduct. Dit blinkend schijfje kan men alvast catalogeren onder de noemer ‘meer dan geslaagd’.

 

***

 

TRACKLIST

1. Something To Break

2. Living Stone

3. Are You Ready To Sing?

4. White Light To You

5. River To The Moon

6. Good Morning Hope

7. Forever Alive

8. Aiko

9. It's All There

10. Wake Up Call

11. Belgian Rain

12. She's Not My Girl

13. Show Me How It's Done

00:35 Gepost door Fuzztone in CD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2005, 3stars |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.