04-11-05

ZORNIK_'Alien Sweetheart'

Het heeft een tijdje geduurd maar de Limburgse goden van ZORNIK hebben een nieuw album uitgebracht. En niet zomaar één. ‘Alien Sweetheart’ is een low-tempo CD waarbij de volumeknop is dichtgedraaid en de akoestische gitaar en strijkersarrangementen (dank u Steve Kolacny!) de hoofdrol opeisen. Creatief bekeken een gedurfde stap, commercieel gezien een leuke insteek naar een ruimer publiek. Zo trekken ze tijdens het voorjaar van 2006 met hun ‘All Strings attached’-theatertour doorheen het Vlaamse CC-land.

Op muzikaal vlak is het echter andere koek. De single ‘I feel alright’ kabbelt weliswaar rustig verder als een long hot summer en ‘Keep me down’ is dan weer een portie ingetogen emotie, Radiohead waardig. Maar vanaf dat moment geraken Koen Buyse en de zijnen lichtjes de draad kwijt. De nummers worden klef en zeurig en blijven nergens meer op het trommelvlies kleven. Je vraagt jezelf af of deze lo-fi-songs niet beter waren verschenen op hun vorige CD’s (of kunnen dienen voor toekomstige albums), als afwisseling van hun powerrock.

‘Alien Sweetheart’ is een radicale zijsprong van een groep met een stevige live-reputatie. Daarom stelt zich de vraag of deze muzikale uitstap als richtinggevend voor de toekomst moet worden gezien of als een leuk hebbedingetje. Hopelijk het laatste want less is niet altijd more…

 

**

 

TRACKLIST

1. I Feel Alright

2. Keep Me Down

3. Monday Afternoon (Acoustic)

4. Another Year

5. Escape

6. Wake Up

7. Things Are Changing

8. So Much More To Come

9. Hate/Like

10. Q'S No A'S

00:45 Gepost door Fuzztone in CD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2005, 2stars |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.