03-12-05

COLDPLAY_Sportpaleis (A'pen)_30/11/2005

Een tweede kans krijgen, daar droomt toch iedereen van. Gisterenavond was het de beurt aan mij. COLDPLAY revisited als het ware. Deze keer had ik echter geen zin om ook nog GOLDFRAPP te dubbelen. Daarom juist voor de aftrap van the main event gearriveerd. Aangezien hun playlist doorheen hun Europese tour nauwelijks werd gewijzigd, had ik geen verrassingen verwacht…maar wel gehoopt. Dit was namelijk zowel hun 2e bezoek aan de Stad aan de Schelde als het afsluitende concert van hun Europese luik. Misschien stond er een special evening op het menu?

Al vanaf het 2e nummer (Politik) begon Chris Martin aan zijn charme-offensief. ‘Goedenavond en welkom’, maar dan gezegd met een Elio di Rupo-accent. Yellow kreeg een valse start mee, de gele ballonnen kwamen later dan verwacht naar beneden maar Martin maakte dit goed met een lange vocale uithaal op het einde. De ‘dank u wel’-len vlogen vervolgens rond ons oren.

Tijdens God Put A Smile Upon Your Face kwam Martin’s zang nogal nonchalant over vanwege de verscheidene eigen tempowisselingen én vooral –missers. Dit maakte het nummer echter natuurlijker dan een jonge brandnetel.

Tijdens White Shadows was het dan weer tijd voor zijn typische sjamanendans die vanaf dan geregeld terugkwam in de set. The Scientist begon met ‘Come up to Antwerp…’ en het publiek werd –wederom- in het gebroken Nederlands gevraagd mee te zingen.

Wat Martin ook al deed tijdens het concert van 26/11 (en vermoedelijk tijdens elk concert): vóór T’il Kingdom come vroeg hij of de achterste rijen alles goed konden horen en zien. Vervolgens haalde hij zijn spiekbriefje boven om ‘Wij zijn begonnen in Antwerpen en we eindigen in Antwerpen’ te declareren.

De akoestische set werd ingekort: geen Don’t Panic meer en Ring of Fire werd vervangen door Green Eyes. Het publiek op de zitplaatsen veerden pas recht vanaf Clocks en hielden deze positie aan tot het einde. De ‘yeaaah’s’ van In my Place werden massaal meegebruld en Martin’s spurtje naar het einde van de zaal verraadde volledig het geplande maar gesmaakte show-element.

Hoewel er weinig verrassing zat in dit tweede concert was COLDPLAY onmiskenbaar één van de hoogtepunten van het Belgische concertseizoen 2005: ze waren groots, ze waren goed. Bij hun volgende bezoek staan we zeker met ons voeten op een grasweide. 

 

****

 

SETLIST

Square One

Politik

Yellow

Speed Of Sound

X&Y

God Put A Smile Upon Your Face

Everything’s not Lost

How You See The World

White Shadows

The Scientist

Till Kingdom Come (acoustic)

Green Eyes (acoustic)

Clocks

Talk

 

Swallowed In The Sea

In My Place

Fix You

00:03 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2005, 4stars |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.