21-03-06

ROCKRALLY@EDEGEM - 1e preselectie_4/3/2006

Yes! De RockRally is weer op gang geschoten. En dan bedoel ik niet de HUMO-versie maar the one & only RockRally@Edegem. Vorig jaar kreeg ik, vanwege negatieve kritieken,  de wind van voren vanwege een misnoegd deelnemend lid, dit jaar hou ik wijselijk mijn mond. Als je al geen cartoon mag maken over iemand die al 14 eeuwen dood is, wat dan te denken van een persoonlijke visie over beginnende rockgroepjes.

Wat me echter niet zal weerhouden om een ‘algemeen’ idee te geven van de voorbije selectie-avond. Zo was er de pijnlijke constante dat de muzikanten niet of nauwelijks kunnen communiceren met het publiek. Dan bedoel ik niet dat ze spontaan moeten veranderen in een standup comedians, maar enige vorm van spraakkunst was hier toch op zijn plaats geweest.

 

De groepen kon men onderverdelen in zij die ‘origineel’ zijn en zij die ‘spelen wat ze horen’. Origineel was bvb. ALUGHANA, een mengvorm van Celtic folk met Sepultura, of de publiekswinnaar KOALA, een soort kosmische rap met talentloze gastzangeressen. Anderzijds zie je dan muzikanten copycat spelen: zo hadden we LUDO, een ‘goedkopere’ versie van De Mens (volgens hen bedoelend op het financiële aspect, volgens mij op de kwaliteit) en DARWIN, een Vlaamse Pearl Jam, inclusief stemtimbre en gitaarriffs. Alleszins NILFISQ, een pittige jazz-funk fusion band, heeft de hoofdvogel afgeschoten en mag van de jury naar de finale. Alleen moeten zij leren niet als individuen op het podium te staan maar als een groep.

00:18 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2006, rockrally |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.