22-04-06

ROCKRALLY@EDEGEM - finale_15/4/2006

Een week na datum een concertbespreking doen, getuigt niet van een goed engagement. Het biedt wel een andere perceptie op de feiten en geeft een mogelijk tot nuanceren.

Zo kan er gezegd worden dat alle finalisten beter hebben gespeeld dan in de finale…wat niet wil zeggen dat ze goed spelen. Au contraire…Er was al meer interactie met het publiek, soms gemeend, soms geforceerd.

 

De minpunten werden nog eens dunnetjes overgedaan: de ondermaatse solozang en muzikale onkunde van FLOOI, de eentonige songs van NILFISQ, de talentloze euh zanger van IN PROGRESS, de steeds wisselende line-up van KOALA (ditmaal zonder power) en de geeuwgevoelige performance van MENSCHEN IM HOTEL. Het was dan ook niet verwonderlijk dat uiteindelijk de ambiance en de verscheidenheid won en dit in de vorm van THE 7 LAWS OF WOO.

17:17 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (2) | Tags: 2006, rockrally |  Facebook |

02-04-06

ROCKRALLY@EDEGEM - 3e preselectie_1/4/2006

‘Meer van dat!’…en we begonnen aan de 3e preselectie. Als opener  een MENSCHEN IM HOTEL , een kleinkunstgroep met ballen. Origineel dat wel maar voor ondergetekende slaapverwekkend. Dit laatste kon niet gezegd worden van een Klein-Brabants (of wat dit nu weer met kleine letters én aan elkaar?) groepje, A NICE VIEW OVER TRINIDAD, die een wall of sound optrokken. Nog even werken aan die asociale podiumopstelling en er ontstaat magie. Het hierna volgende THE NAME OF HECTOR, een ambiance-groepje speelde met een portie swingblues, een snuifje jazzfunk en 2 covers, zichzelf buiten de competitie. Volgens het reglement is er namelijk 1 cover maximaal toegelaten. Jongens, lezen die handel voordat je op een podium kruipt! Wie er eigenlijk niet hoefde op te kruipen waren FLOOI , 3 dames wiens klungelende geluidstechnieker en onverschillig publiek, hun inspiratieloos optreden extreem moeilijk maakte. In harmonie ok, maar solo en muzikaal een dikke buis. Ten slotte betrad GOO DARLING, een PJ Harvey van eigen bodem, het podium. Stevig, rauw, vettig en reeds te bezichtigen op de finales van Latent Talent en Humo’s Rock Rally. We zijn dus niet alleen om dit te ontdekken. Soit, het publiek koos overweldigend voor de gediskwalificeerden, zodanig dat de dames onbegrijpelijk doorstoten naar de finale. De jury vond de kleinkunstboys de ideale nr. 1.

Volgende afspraak: de finale op 15/4. Kom dat kijken, kom dat horen!!!

23:58 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2006, rockrally |  Facebook |