26-07-06

THE ELECTRIC KINGS_ Rhythem 'n' Blues Festival (A'pen)_23/7/2006

Er was een tijd dat The Electric Kings vriend en vijand met verstomming slaagden met hun hoogstaande Chicago-, swing-& jumpblues, en dit allemaal uit een nietig klein landje in the middle of nowhere. Ze mochten ooit het podium delen met BB King en traden zowat everywhere in datzelfde tiny landje op. Zo ook in een nietig klein zaaltje achter mijn deur. Het verdampte zweet liep als vocht van de muren. De beat zat strak, de hoofden van de aanwezigen knikten goedkeurend. De vibes in zo’n kleine rokerige keet zijn toch met niets te vergelijken.

Maar zoals steeds, mooie liedjes duren niet lang. De groep splitte, zanger/mondharmonicaman Big Dave ging solo, rythemgitarist Marc T. werd producer en richtte zijn eigen groepje Tee op. Ook de anderen betraden sporadisch het podium (o.a. Last Call). Tot vorig jaar: een succesvol reünieconcert op het Bluesfestival van Peer met dito live-cd. En nu…wie zal het zeggen?

 

 

Voordat het concert begon werden ze gelauwerd als ‘beste Antwerpse Bluesband ooit’. Een politieke stunt van organisator Kid Van Thienen en burgmeester Janssens, allebei sossen. Maar wel goed bedoeld en alleszins terecht! Het concert daarentegen deed hun reputatie geen eer aan. Sloom, langdradig, inspiratieloos. Last van de warmte? Een paar stevige oprispingen konden het tij niet keren. Ze krijgen van mij nog een kans maar dit concert was niet ‘formitastisch!’ te noemen.

 

**

17:18 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2006, 2stars, festival |  Facebook |