07-08-06

BAUHAUS_Lokerse Feesten_9/8/2006

Strategisch geplaatste belichting en een noodzakelijk rookscherm begeleide BAUHAUS het podium op. Als een aristocratische vampier staarde zanger Peter Murphy naar het publiek. Dat kon niet gezegd worden van gitarist Daniel Ash die blijkbaar uit een travestietenshow was gaan lopen. Al direct vanaf het begin ging het concert technisch in euh rook op. Eerst was Murphy’s doodgraverstem zoek. Nadat dat was teruggevonden, begaf de gitaar van Ash juist voor She’s in Parties. De song bleef evenwel staan als een huis.

De nieuwe song Adrenaline was stevig maar dit gevoel werd teniet gedaan door de tweede technische PA-crash. Murphy was duidelijk:  "It seems we have lost the power on stage...so if it comes back...we'll back again...if not...goodbye!". En weg waren ze. En dit na 40”! Na 5” geroep en getier van het publiek zette de groep deze pauze recht met een snijdende Dark Entries. Het concert kwam terug op dreef…maar niet voor lang.

De bisronde werd ingeluid met een “We'll play 2 songs we said we'd never play again to make it up to you”. Zeg nu zelf: Ziggy Stardust als afsluiter, dat kan tellen.

Hoewel ik gehypnotiseerd was door hun performance en hun muziek, deden de technische mankementen dit gevoel de das om. Een uurtje spelen als headliner is echt weinig. Bovendien moest ik nu Bela Lugosi’s Dead missen.

Damn you PA-guys!

 

*** 

 

SETLIST

 

Double Dare
In The Flat Field
Fear of Fear
She's In Parties
Adrenaline

Silent Hedges
Passion of Lovers

Stigmata Martyr
Dark Entries

Transmission/St.-Vitus Dance

 

Telegram Sam

Ziggy Stardust

15:28 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2006, festival, 3stars |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.