07-08-06

ECHO & THE BUNNYMEN_Suikerrock (Tienen)_28/7/2006

Toen ik in december ’05 het uitgestelde concert van ECHO & THE BUNNYMEN in Hof Ter Lo misliep, trok ik de haren uit mijn hoofd omdat ik voor de eerste datum al wel een ticket had. Bij de negatieve kritieken op dit optreden, groeiden ze weer snel aan. Alles draaide (en heeft steeds gedraaid), rond de gemoeds- en geestestoestand van opperhoofd Ian McCulloch…en die was in Antwerpen- blijkbaar- niet goed. Suikerrock gaf hen en me echter een 2de kans.

Het weer was bewolkt, fris en nat toen de Echo-heren het podium betraden. Het concert startte sterk en gedurfd met een reeks singles zoals Lips Like Sugar, Stormy Weather, Seven Seas en Bring on the Dancing Horses. Daarna kabbelde de setlist voort met een songkeuze uit het verre verleden, wat bij een non-die hard enige euh?-gevoel gaf. Bovendien werd er nauwelijks geput uit hun laatste CD ‘Siberia’ dat wel een live-luisterbeurt verdiende.

McCulloch zijn stem was heel sterk. Het was ooit anders: ik herinner mij een chaotisch solo-optreden op het ter ziele gegane Live Aid Puurs. Hij blijft wel op Liverpooldiaanse wijze brabbelen tussen de songs door en dit op een manier dat je haast ging denken dat de Oasis Bros. dictielessen hadden gevolgd. Gitarist van het eerste uur Will Sergant blijft tevens op een onnavolgbare wijze klanken toveren uit zijn snaarinstrument. Een kunst, zeker wanneer je weet dat de man door zijn lange haarbles geen steek kan zien. En zoals steeds was er compleet geen interactie tussen de groepsleden én met het publiek. Soms zit je te denken waarvoor ze het nog doen. Juist op het moment dat je dit aan het denken was, kondigde McCulluch ‘the best song ever’ aan: The Killing Moon. Een klein rilling ging door mijn ruggestraat. Ver zat hij daar niet naast, maar de begeestering over dit nummer is wel weg.

Toen de Bunnies ten slotte samples van o.a. Roadhouse Blues tussen de setlist mangelde, ging mijn linkerwenkbrauw de hoogte in. Misschien lag het hieraan, misschien aan het weer, misschien aan mijzelf maar een onvergetelijk optreden was het niet.  Buiten een portie nostalgie had ik dus niets gemist in Antwerpen. Jammer…

 

**

 

SETLIST (o.a.)

Lips Like Sugar

Stormy Weather

Seven Seas

Bring on the Dancing Horses

Nothing Lasts Forever

Back of Love

Rescue

Never Stop

The Killing Moon

Villiers Terrace / Roadhouse Blues (en andere samples)

The Cutter

15:25 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (1) | Tags: 2006, 2stars, festival |  Facebook |

Commentaren

( late reactie ) welwel, het is duidelijk dat je niet aanwezig was op het vervangconcert van mcculogh en de zijnen in hof ter lo. ik vond het een fantastisch optreden ! wat spijtig was voor de één (afgelast concert)bleek een zegen voor de ander (deze keer wel op tijd aan de kassa). maar het hangt misschien gewoon af van wat je verwacht van echo & the bunnymen. als je enkel de hitjes verwachtte en de latere cds dan was je inderdaad aan het verkeerde adres. ze speelden voornamelijk uit de eerste 3-4 albums (voor mij persoonlijk hun beste)en dan ook de minder hitgevoelige nummers. de jaren 80 waren opnieuw te beleven in hof ter lo. en hoe!
ik was ook op het optreden op suikerrock en dat kwam spijtig genoeg nog in de verste verte niet aan het optreden in borgerhout. het verschil was letterlijk en figuurlijk dag en nacht, weinig passie, show,... tijdens suikerrock. het publiek dat al aanwezig was leek ook niet echt geinterresseerd. ik had na het optreden in hof ter lo gezien te hebben een vriend overtuigd om mee te gaan naar suikerrock voor een niet te missen optreden van de bunnies. welk hij dus niet echt gekregen heeft, spijtig. toch blijf ik een echo-fan tot op het bot. I'll be there on the frontrow when they come round here again !

Gepost door: Jokke Thenaerts | 15-04-07

De commentaren zijn gesloten.