07-08-06

ZORNIK_Suikerrock (Tienen)_28/7/2006

Toen ik vorig jaar ZORNIK zag op Werchter smaakte dit naar meer. Hoewel hun laatste semi-akoestische CD Alien Sweetheart mij niet overtuigde, had ik toch zin om de groep nog eens een keertje live te zien.

De lucht was zwanger van regen en koude lucht toen Koen Buyse en zijn kornuiten het podium betraden. Voor de festivalreeks hadden ze er zelfs een extra gitarist bijgesleurd. Vanaf de eerste noot van It's so unreal had Koentje de juiste sfeer al te pakken. Krachtige gitaarsnokken, een beukende bas op volumeknop 11 (djee, mijn hart sloeg telkens over…) en een euh drummende drum. Heel de rits singles/hits werd op het publiek losgelaten en goed verteerd. Mijn personal favorite blijft Instru 7 turns 15, een instrumentaaltje van hun eerste CD. Loeihard en vettig.

De lightshow glinsterde, de videowall flikkerde en zelf een oerknal was van de partij: Koen liep door de middengang en zag dat het goed was. Wij zagen een groep die duidelijk de landsgrenzen ontgroeid is. Met Goodbye deed Zornik de massa uitgeleide.

Hoewel hun optreden niet dezelfde kick gaf als dat van Werchter, zou ik haast durven zeggen: ‘Hasta la vista!’.

 

***

 

 

SETLIST (???)

It's so unreal

Monday Afternoon

Believe in me

Instru 7 turns 15

Get Whatever you Want

Sad She Said

Things Are Changing

Destination Zero

All of This

Dreams Don’t Come True

Love Affair

Hey girl

 

You move me

Scared of yourself

Goodbye

15:25 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2006, 3stars, festival |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.