28-08-06

MORRISSEY_AB (Bxl)_27/8/2006

Met op de achtergrond een levensgrote foto van Oscar Wilde kwam onze Handsome Devil in een zwart maatpak en met sigaar het podium opgewandeld. Samen met zijn 5 koppige band, netjes gestoken in zwart hemd, witte broek en dito das, maakten zij een buiging voor het publiek. Aangezien ik juist was gearriveerd, kreeg ik het beklemde gevoel dat het concert al voorbij was. Maar niets was minder waar: MORRISSEY was blij dat hij kon optreden in ‘the city of sprouts’ en begon de set met In The Future When All’s Well, zijn laatste single. Bij Panic gingen de eerste handen en armen de lucht in. Ook andere Smiths-pareltjes zoals How soon is Now? en Girlfriend in a Coma kregen dezelfde reactie. Misschien was de gemiddelde leeftijd van de aanwezigen toch te zoeken boven de 35? Recentere singles, zoals You have killed Me en First Of The Gang To Die, waren ook goed voor wat beweging in de massa.  

 

Mozzer liet de voetbalkreten ‘Morrissey, Morrissey, Morrissey’ over zich heengaan; veranderde 3 maal van hemd waarvan er 2 in het publiek belanden (en hijzelf in ontbloot torso stond); legde het concert stil op zoek naar een losgelopen spin en bedankte de crew, zichzelf, de band en het publiek ('To us you're a work of art'). Maar na 75 min (incl. bis) was het al voorbij: geen extraatjes of special requests op dit laatste concert van de tour, geen klassieke singles uit zijn bijna-20 jarige solo-carrière.

 

Buiten dit minpunt scoorden de geregelde interventies van blaasinstrumenten en de ‘trage’ songs zoals ‘Life is a Pigsty’ of ‘Let me Kiss You’ (een beetje uptempo staat Mozzer namelijk beter) niet goed op mijn waarderingsschaal. Voor de rest was dit een goed en leuk concert waarbij icoon Morrissey nog steeds aantoonde waarom hij (en alleen hij) de Oscar Wilde van de rockmuziek is.

 

***

 
SETLIST

In The Future When All's Well

Panic

Irish Blood, English Heart

Don't Make Fun Of Daddy's Voice

I Just Want To See The Boy Happy

Life Is A Pigsty

How Soon Is Now?

The Youngest Was The Most Loved

To Me You Are A Work Of Art

Girlfriend In A Coma

Let Me Kiss You

At Last I Am Born

You Have Killed Me

First Of The Gang To Die

I Will See You In Far-off Places

 

Stop Me If You Think You've Heard This One Before

Now My Heart Is Full

 

 

slide1

23:39 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (3) | Tags: 2006, 3stars |  Facebook |

Commentaren

mo gow ség Echt? Was de oppergod van de depris in Brussel? Ik wist het echt niet anders was ik wel naar B. getreind. Jammer dat ik het gemist heb (nooit een aankondiging van het concert gezien maar was dan wel een 6tal weken in buitenland). You lucky bastard!

Gepost door: repelsteel | 28-08-06

mozzer rules Het was zalig. Alleen véél te kort. Heb niettemin genoten. Ben benieuwd of ik hem ooit nog eens ga zien...

Gepost door: Josie | 29-08-06

Wel Ik ben geen 30jaar en ik was er ook. Hoewel het niet slecht was had de Mozzmeister toch wat meer ouwetjes mogen spelen, maar dat is mijn mening natuurlijk.

Gepost door: Portishoofd | 30-08-06

De commentaren zijn gesloten.