15-09-06

JOHNNY CASH - A TRIBUTE_Het Oude Badhuis (A'pen)_12/9/2006

Een foto van Johnny Cash, uit de periode van American Recordings, siert eenzaam het podium. Met een indringende blik bekijkt hij het publiek: 400 mensen, een uitverkochte zaal. Het is vandaag juist 3 jaar geleden dat The Man In Black is overleden. Als eerbetoon kruipen een aantal Vlaamse artiesten, volledig in het zwart gekleed, het podium op: Jan Hautekiet (keyboards), Ron Reuman (drums), Bart Buls (basgitaar), Axl Peleman (baritongitaar) en Wigbert Van Lierde (gitaar) vormen samen The Johnny Cash Tribute Band. Dit optreden zou hun laatste zijn in een korte concertreeks.

Met een instrumentale versie van I walk the Line werd de set ingezet. Vervolgens traden verscheidene gastzanger(e)s(sen) in de spotlicht: Willy Willy, Raf Walschaerts, Patrick Riguelle, Els Van den Bergh, Kathleen Vandenhoudt en Guy Swinnen.

Willy ‘Ik ben geen tweelingbroer van Keith Richards!’ Willy scoorde terug beter op mijn waarderingsschaal met een gesmaakte I got Stripes. Raf Walschaerts was qua stemgeluid de minste (zelfs onze Willy was iets beter), maar zijn originele cover van A Boy named Sue had stevige KommilFoo-gehalte (…en dat is altijd goed). De special guest was een 15-jarige Gentenaar, Rianto Del Rue, die met zijn verbazend lage stem en de nonchalante flair, gospel de zaal instuurde. Wigbert speelde I got Rythem op zijn Ry Coorder’s en Partick Riguelle zorgde voor een rustpunt. Dit laatste was wel nodig want daarna brak het concert helemaal open: de krachtige, rauwe stem van Kathleen Vandenhoudt dompelde de zaal onder in een woelige muzikale storm. Wat een stem! Het werd op den duur zelfs zo heet in de zaal dat de akoestische gitaren constant ontstemden.

Na de pauze werd de songkeuze qua kracht stilletjes terug opgebouwd tot het 2e hoogtepunt: de countrystem van Guy Swinnen sloeg weer iedereen met verbazing en zelfs het gitaarspel van Willy Kwadraat werd zeer gesmaakt door de aanwezigen. Niet alleen de eigen songs van Cash stonden centraal maar ook de covers die hij zong zoals In my Life (The Beatles) en Solitary Man (Neil Diamond). Deze laatste kreeg zelfs een Pink Floyd-achtige interpretatie mee. De set werd afgesloten met Jackson, een duet met Raf en Kathleen. Na een staande ovatie kregen de aanwezigen nog een dessert om U tegen te zeggen: Ring of Fire en Big River.

Kortom, een muzikale topavond met het nodige professionalisme en eerbetoon aan den Johnny.

 

****

SETLIST

I walk the Line (instr.)

Give my Love to Rose (Axl)

I got Stripes (Willy)

There ain't no good chaingang (Willy)

Highway Patrolman (Raf)

Mijn naam is Marianne (Raf)

I’m going over Jordan (Rianto)

I get Rythem (Wigbert)

Delia’s gone (Patrick)

Streets of Laredo (Patrick)

Rusty Cage (Kathleen)

Cry, cry, cry (Kathleen)

13 (Kathleen)

 

The Beast in Me (Patrick)

Hurt (Patrick)

I still miss someone (Patrick, Els)

This Thing called Love (Guy)

Orange Blossom special (Guy)

Cocaine Blues (Guy, Willy)

Folsom Prison Blues (Willy)

In my Life (Axl)

I walk the Line (Wigbert)

Solitary Man (Raf)

Jackson (Raf, Kathleen)

 

Ring of Fire (Patrick)

Big River (Patrick, Guy, Raf)

 

Oh Come, Angel Band(iedereen)

 

19:32 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2006, 4stars |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.