12-11-06

KAISER CHIEFS_Hof Ter Lo (A'pen)_10/11/2006

De blijde intocht van de Kaiser Chiefs in de Metropool is niet onopgemerkt voorbij gegaan: een uitverkochte zaal, een trits nieuwe songs en veel oh-oh’s en na-na’s. Voorprogramma The Pigeon Detectives kon mij, ondanks een energierijke zanger en dito riffs, niet bekoren. Het 13-in-een-dozijn-gevoel dreef gewoon boven en bleef niet kleven.

 

Wanneer de Chiefs even na negen op het podium verschenen, liet het publiek flink van zich horen. Een publiek dat trouwens uitblonk in leeftijdsverschillen: van 16 tot 46j als het ware. De single Everyday I love you less and less gaf de eerste gillende massa. Iets wat niet kon worden gezegd bij de nieuwe nummers. Hoewel zanger Ricky Wilson de aanwezigen steeds om hun opinie vroeg, zat de swung er nog niet in. De nieuwe songs zijn meer rechttoe-rechtaan, geen (hoe raadt u het?) na-na-na, la-la-la of oh-oh-oh’s meer. Het poppy is er af maar gelukkig bleef de gitaarsound overeind: fuzzy, met een stevige knipoog naar 60’s psychedelisch garage-rock en Britpop.

 

De Kaiser Chiefs raakten op kruissnelheid en hun fans volgenden hen hierin. Met een stevige greep uit het betere werk van hun debuutcd (Modern Way, Na Na Na,…) palmden ze de avond in met Wilson als een volleerd volksmenner: handjes op, handjes neer, handjes op,…, en bij I predict a riot een leap of faith in het publiek.

 

Plots was het over, het publiek wou dringend meer en kreeg de bis met een lang uitgesponnen Oh my God. De set klokte af op bijna 60min. Normaal is dit te kort maar met de wetenschap dat de Chiefs maar 1 CD op de markt hebben en er een onbekende andere nog achter de hand houden, is dit net genoeg om het kaf van het koren te scheiden.

 

***

kaiser_390

 

 

SETLIST

Angry Mob

Everyday I Love You Less And Less

Born To Be A Dancer

Heat Dies Down

Ruby

Modern Way

Everything Is Average Nowadays

Na Na Na Na Naa

Caroline, Yes

I Predict A Riot

Retirement

 

Highroyds

Oh My God

01:00 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (1) | Tags: 2006, 3stars |  Facebook |

Commentaren

Sja, toch wat overroepen, die Kaiser Chiefs. Ik snap niet waar de fuss over gaat. Eén leuke single verantwoordt nog geen carrière.

Gepost door: ewald | 28-11-06

De commentaren zijn gesloten.