18-11-06

THE SPECIALS_Hof ter Lo (Apen)_17/11/2006

835878919_m

Een last minute concert, da’s voor mij iets tegennatuurlijk. Maar voor THE SPECIALS, ooit grondleggers van de 2ToneSka eind jaren ’70, maakte ik graag een uitzondering. Hoewel de groep op dit moment slechts bestaat uit mede-oprichter Neville Staple en muzikanten van Bad Manners.

De zaal zat maar halfvol maar dat kon de pret niet drukken: een mengelmoes van punks, rude boys & girls en mods ging zich te buiten aan bier, joints en oude Jamaicaanse sixties-ska & rocksteady, dat een DJ aan de bar speelde.

 

Het was een pak na 23u toen de hoofdbrok op het podium kwam: de groep gestoken in zwarte maat maatpakken, Staple in een sjofel hemdje en dito hoed. De set begon loom maar toen Monkey Man in het publiek werd gegooid, sprongen de eerste skankers op de podium. Staple liet direct blijken dat hij dit niet apprecieerde en melde de aanwezigen dat hij ziek was. Dit gaf wel een domper op zijn stemgeluid dat op niets trok. Maar als een volleerd professional bleef hij lachen en het publiek meesleuren. Dit laatste was niet meer nodig wanneer het commerciële blik van de Specials-catalogus werd opengetrokken: A message to You (Rudy), Too much Too Young en een uitgesponnen en flink meegebrulde Gangsters. De aanwezigen werden knettergek en begonnen als waanzinnigen te moonstompen. Bezwete lichamen en pijnlijke voeten waren het gevolg. Het onbekende en/of minder bekende werk gaf een rustpunt in het geheel maar de set piekte nog een tweede maal met Rat Race, Nite Club en wederom een lange Ghost Town.

In de bis speelde de groep zelfs nog The Lunatics (Have Taken Over The Asylum) uit de Fun Boy Three periode. Na een dik uurtje was het voorbij, al het gejoel en gefluit van de aanwezigen ten spijt.

 

***

 

 

14:09 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2006, 3stars |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.