20-12-06

THE ANSWER_Lintfabriek (Kontich)_15/12/2006

Retro. Het kan. Het mag. Maar alleen als je dat extraatje erbij kan leveren. Laat nu dat nu net zijn wat The Answer wel heeft. Jonge snaken uit Ierland die de mosterd halen bij Led Zeppelin, Thin Lizzy, Free, etc. Samen met Wolfmother grijpen schaamteloos zij terug naar de rockende jaren ’70.

Hun debuutalbum Rise is een paar maanden oud maar in tegenstelling tot hun Australische muziekgenoten, hebben zij nog niet kunnen genieten van voldoende airplay op onze Bekende Altenatieve Radiozender. Niettegenstaande dat de Britse Pers (die weer!) het album had uit geroepen tot 'The Best British Rock Debut of the Decade' (…maar dat doen ze om de maand).

Geen optreden in de Vooruit dus, maar in het Lintfabriek, een jeugdhuis in Kontich. Het volk bestond uit enerzijds mensen die de rockende jaren ’70 hadden meegemaakt, anderzijds muziekliefhebbers die tijdens zo’n headbangsessie waren verwekt. Het voorprogramma Giants of Air had forfait gegeven: het werd dus tijd voor zanger Cormac Neeson, gitarist Paul Mahon & Co om het kleine podium te betreden.

Als een vleesgeworden Robert Plant wentelt en schreeuwt Neeson zich doorheen de playlist van hun enige CD: Under the Sky, No Questions Asked, Never Too Late, Come Follow Me, etc. Bijna alles passeerde de revue. Zijn uiterlijk, stemtimbre en bewegingen ontlokte bij een collega-kijker dat hij, Mercedes Benz nog aan toe, eigenlijk meer op Janis Joplin leek.

Met Doctor, afkomstig van een BBC-sessie, duiken ze de Blues-scène in. Dit krijgt zijn verlengstuk met Preachin’, wanneer ze hulde brengen aan de Mississipi-blues-musici. Mahon is een begenadigd gitarist die elke snaar tot het uiterste bespeeld en hoofden laat bewegen. Een dik uur en een bis later was het voorbij. Potdoof maar voldaan keerden de toeschouwers naar huis.

 

***

 

Beluister ‘Rise’ hier:

 

Under The Sky
Never Too Late
Come Follow Me
Be What You Want
Memphis Water
No Questions Asked
Into The Gutter
Sometimes Your Love
Leavin' Today
Preachin'
Always 
 

23:31 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 3stars, 2006 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.