17-04-07

THE FUZZTONES_JH Nijdrop (Opwijk)_13/4/2007

27 jaar Cult of Fuzz. 27 jaar Gurus of Garage Grunge. 27 jaar vetgeile muziek. Jammer genoeg is niets van dit komen bovendrijven tijdens hun optreden. En dan nog te denken dat het concert plaatsvond in het kader van hun afscheidstournee van de live-scène.

Om één of andere illustere redenen zeulen The Fuzztones op deze fin-de-carrière een blazersectie met zich mee. Blaasinstrumenten. In garagerock. Alsof men een Franse chanson zou brengen tijdens het Vlaams Nationaal Zangfeest: een beetje ongepast dus.

Opperguru Rudi Protrudi zette de set in met veel branie en weinig lawaai. De PA-man in de zaal was blijkbaar ook op zijn retour. Het duurde een tijdje voordat iedereen zijn ding vond op het drukke podium en in de setlist. De meer uptempo nummers zoals ‘I never knew’ en ‘9 Months later’ konden op bijval rekenen van het weinig opgekomen publiek. Krakers zoals ‘Bad News travels fast’ en ‘She’s wicked’ konden zelfs een poging tot beweging teweegbrengen in de in Fuzztones getooide minimassa. Maar al wat daar voor, tussen of na werd gebracht was nauwelijks het vermelden waard. Toen er zelfs geen bis meer afkon wegens een ‘second gig’ (in Petrol, Antwerpen) kreeg ik maar één ding over mijn lippen: The Fuzztones eindigen zonder Fuzz…

 

**

 

18:15 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (3) | Tags: 2007, 2stars |  Facebook |

Commentaren

in fuzz we trust!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hela manneke niks van!!!
Nijdrop was mss een van de mindere.....maar daar is dan alles mee gezegd!
In fuzz we trust!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: devils mistress | 08-05-07

Bad news travels fast... Lang leve de anonimiteit!

Dear Mistress,

U moet weten dat ik al jàààren een fan ben van The Fuzztones, dat ik ze al ontelbare keren live heb gezien, dat mijn CD-uitkast uitpuilt van euh Fuzz-CD's en dat dit zodoende mij een beetje het recht geeft om kritiek te uiten. Ook heiligen hebben hun fouten.

den D.

Gepost door: dementor69 | 16-05-07

nine months later..... dear dementor

Idem dito!!!

Greetz....see you on the next FUZZshow??? Gotta get some.......

Gepost door: devils mistress | 01-06-07

De commentaren zijn gesloten.