01-06-07

WOLFMOTHER_AB(Bxl)_30/5/2007

‘Wat zei je?’

‘Wat?’

‘Wat?’

Dzéjus, gewoon potdoof geworden. Je moet er wat voor overhebben om dit powertrio van Down Under te ondergaan. WOLFMOTHER was vorig jaar nog het voorprogramma van Pearl Jam in het Antwerpse Sportpaleis en moest in februari hun concert in de Vooruit afzeggen om hun Grammy van 'Best Hard Rock Performance' in ontvangst te nemen. Een uitverkochte, zwetende en headbangende AB was het resultaat. De zaal bestond uit belegen jeugd en bakvissen. Het voorprogramma 'Brant Bjork and the Bros.' plaveide de avond met beukende Kyuss-gitaren, een frontman die uit de groep Normaal was weggelopen en een bassist die door autisten als ‘heel introvert’ zou worden omschreven.

 

Toen WOLFMOTHER hun setlist opende met Dimension werd de AB-vloer plots bewegend. Dit nummer is trouwens een staalkaart van hun kunnen met riffs van – de tot vervelens toe geciteerde - Led Zeppelin, Black Sabbath, AC/DC en de toetsen van Deep Purple. Maar ook met andere recyclelaars zoals Lenny Kravitz en The White Stripes kunnen zij een kaartje leggen. De rest van de setlist bestond volledig uit hun fel bejubelende naamloze debuutcd. Zo kregen we met Pyramid een bezwerende intro, kwam bij Apple Tree zelfs een vleugje Pixies om de hoek kijken en toonde Love Train aan dat een volwaardige nieuwe single is. Frontman/gitarist Andrew Stockdale wist ondanks zijn onmondige onverstaanbaarheid, het publiek subtiel te jennen met zijn duivelsteken, zijn virtuoze solo’s en zijn collectie gitaren. Bassist/toetsenist Chris Ross stond daarentegen te worstelen en te vechten met zijn getunede orgel. Pleased to meet you (uit de OST van Spiderman 3) was het enige nieuwe nummer dat zij de zaal ingooiden. Met de StuBru-hit Woman gaven zij het startschot voor de ‘moshpit’ : de duwende en trekkende massa en de sporadische crowdsurfers gaven het nummer een bezwetend gevoel. Tot op heden weet ik nog niet of het nummer nu een lange outro had of dat ze direct een instrumentale versie van Tales hadden ingezet. Na een dik uur was het voorbij maar het publiek gilde om (en kreeg) meer, zoals de ongecompliceerde gitaarrock van Vagabond en de stuwende Joker & The Thief.

 

WOLFMOTHER is een powertrio zonder franjes. Retro en gitaarriffs in overvloed maar vooral heel eigenzinnig. Hopelijk vinden we dit ook terug op hun 2de album.

 

****

 

SETLIST

Dimension

Pyramid

Apple Tree

White unicorn

Love Train

Where eagles have been

Witchcraft

Pleased to meet you

Woman

Tales (instrumental)

Mind’s eye

 

Vagabond

Collosal

Joker & The Thief

 

20060913031831

 

23:07 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 4stars, 2007 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.