27-11-07

LIVING ROOTS_CC DEURNE (A'PEN)_9/11/2007

Living Roots is een gelegenheidsgroep bestaande uit diverse coryfeeën van de Vlaamse rock-, pop-, folk- en podium wereld. Zo duwen o.a. Mich Walschaerts (Kommil Foo), Gert Bettens (Woodface), Ruben Block (Triggerfinger), Jan De Campenaere (Venus In Flames) en Koen Garriau (Fluxus) zich elkaar van het podium. Ondersteunt door een keur van muzikanten, met drummer Mario Goossens als uitschieter, gooien zij zich op een eigenzinnige muziekkeuze.
Wanneer men de aanhef van de perstekst 'Midden jaren 60, thuis in de living, luisterend naar vaders oude platenspeler...' leest, dan is het duidelijk waarom de gemiddelde zaalleeftijd zich rond de 50 situeert. Wie zich echter aan een pure sixties-revival had verwacht, kwam van een kale reis thuis: met 'Road of Nowhere' werd direct een andere tijdperk aangesneden.
Zoals gezegd, eigenzinnigheid troef: zo was 'Sasonette' een valse in reggae-jasje, speelde Ruben Block alles op een speed-tempo met een prachtversie van CCR's 'Fortunate Son' als hoogtepunt en kwam het beste van KommilFoo te boven door Mich Walschaerts Nederlandstalige versie van 'A Boy Named Sue'.
Na de pauze werden de aanwezigen verrast door o.a. een 'bourrée', een middeleeuwse erotische paringsdans uit de Auvergne en goed-bij-de-stem-zijnde Jan De Campenaere die een subtiele versie van een in kakafonie eindigde 'Waiting for my Man' ten beste gaf. Bij 'I'm Sorry' klom Ruben op de boxen en koppels uit de zaal werden aangemoedigd een dansje op het podium te wagen op de tonen van 'Some Kind Of Wonderfull'. De set werd afgesloten met een groeps-/akoestische versie van 'Weather With You' vooraan op het podium.

De laaste jaren worden CC's overspoeld door gelegenheidsgroepen van BM (=Bekende Muzikanten) die zich op een thema en dito covers werpen. Living Roots is nu een voorbeeld van een niet-altijd-geslaagd huwelijk. De menu was té uitgebreid, de afwerking was té chaotisch, het concept té ver gezocht. Wat niet wegneemt dat Vlaanderen veel muzikaal talent heeft en dat hier een aantal prachtsongs zijn neergezet. Dit concert was hun laatste in 2007, de volgende reeks start pas in 2009. Hopelijk met een goede filter en kritische keuze.

***

LIVING ROOTS: 
Mich Walschaerts : zang & viool
Gert Bettens : zang & gitaar
Ruben Block : zang & gitaar
Jan De Campenaere : zang & gitaar
Koen Garriau : sopraan- alt- tenorsax
Tom Theuns : zang, gitaar & banjo
Wim Claeys : diatonisch accordeon
Andries Boone : viool & mandoline
Sam Van Ingelgem : bas
Mario Goossens : drums

Setlist:
Road to Nowhere (Talking Heads - Jan)
Highway 61 (Bob Dylan - Jan)
Sansonette (instrumentaal)
Willin' (Little Feat - Ruben)
Hide Your Love Away (The Beatles - Gert)
Cowboy (? - Ruben)
Een man genaamd Marianne (Johnny Cash - Mich)
St.-James Infirmery Blues (traditional - Tom)
On The Beach (Neil Young - Jan)
Fortunate Son (CCR - Ruben)
Perhaps, Perhaps, Perhaps (Osvaldo Farrés - Mich)

Arabia (Wannes Van de Velde - Mich)
Bourrée (traditional - Tom)
A Girl Named Johnny (The Waterboys - Gert)
Venus In Furs/Waiting for My Man (Velvet Underground - Jan)
Angeline (PJ Harvey - Ruben)
Crystal Ship (The Doors - Jan)
Thirsty Dog (Nick Cave - Ruben)
Place To Be (Nick Drake - Tom)
Some Kind Of Wonderfull (The Drifters - Mich)
Children of The Revolution (T.Rex - Ruben)
Weather With You (Crowded House - Living Roots akoestisch)

Into the Great White Open (Tom Petty - Gert akoestisch)
I Believe (? - Mich)

20:11 Gepost door Fuzztone in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 3stars, 2007 |  Facebook |