07-12-07

DELAVEGA 'THE DAY AFTER'

delavegaToen zangeres Lize Accoe andere horizonten wou opzoeken, doemde voor  het spook van ‘wat nu?’. Na een bejubelde debuut-CD (‘Falling Into Space’), adelbrieven op Werchter, Dranouter, Pukkelpop en een ZaMu-award, kon het alleen maar bergaf gaan.
Gelukkig vonden ze in de persoon van Elke Bruyneel een waardige vervangster. Met haar soulvolle stem is zij echter de enige constante op deze -in fraaie vormgeving gestoken- opvolger. ‘The Day After’ blinkt namelijk uit in incoherentie. Jazeker staan hier pareltjes op. Zo werd de eerste single, het door ene Piet Goddaer meegepende, ‘Little Clouds’ waarlijk een klein radiohitje. Maar vooral de tweede single, ‘One Time’, is een tijdloos nummer dat door de combinatie van triphop-samples en een sluimerende baslijn zelfs hun doorbraaknummer ‘Surely’ naar de kroon steekt.
Maar dan zijn we uitgepraat. Hoewel de vocalen van Bruyneel nummers zoals de jazzy ballad ‘The Day After part 1’, het funky Natalia-achtige ‘Dance, Baby’ of de triphop-flirt ‘On My Mind’ op een hoger niveau tillen, blijft de rest steken in een onevenwichtig moeras van overdreven studioarrangementen, foute filmmuziek en irriterende stemmen.
Delavega mist hier de durf om een duidelijke muzikale stempel te zetten. Sommige critici bestempelen deze CD als ‘een roadmovie met een verrassend klankenpalet’. Het is te hopen dat er een GPS wordt bijgeleverd.

**

Tracklist

Charlatan
One Time
The Day After Part I
Dance, Baby
Littke Clouds
The Day After Part II
On My Mind
Once In A Lifetime
La Tristessa
La Dernière Gitane
The Day After Part III

00:45 Gepost door Fuzztone in CD | Permalink | Commentaren (2) | Tags: 2007, 2stars |  Facebook |

Commentaren

Oor-review Ik heb me eergister,na het lezen van de Oor-review deze cd besteld.
daarin wordt dit plaatje nogal hoog aangeschreven,dus ben ik nogal verrast van hetgeen ik hier lees...Het is bijna net het tegenovergestelde.
Ik ben dus heel benieuwd wie van jullie juist is, en wie stront in zijn oren heeft!
wordt vervolgd...

Gepost door: Hugo Veldewaert | 21-12-07

Ok,heb lang moeten wachten,maar uiteindelijk in mijn bus beland:" the day after"...en ik vindt het beestje ronduit schitterend!

Als Nederlander kan ik alleen maar constateren dat jullie wel een raar volkje zijn..
Het doet me denken aan jullie Nationaal elftal;totaal fantasieloos en ongeïnspireerd..
maar blijkbaar houden jullie ervan, anders zouden die nontalenten er niet staan..

Voorstel;aangezien jullie er ook op politiek vlak een behoorlijk soepje van maken, kunnen jullie ev voorstellen om groepjes als DeLaVega,G Rios,Zita swoon,DAAU naar hier te laten migreren.
We zullen ze met open armen ontvangen!
en hou jullie Freebees en Laura Liens maar aan jullie kant van de grens aub

Gepost door: Hugo | 15-01-08

De commentaren zijn gesloten.